Τελευταία Ενημέρωση:1/24/2019                                                                   Thursday, January 24, 2019                                                Register  
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 01/11/2015 - Saturday, November 7, 2015


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Λ. Σαμπάνη 6-Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ: 2102476811-812  ΦΑΞ: 2102476812
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympicvillage.gr/www.ολυμπιακοχωριο.gr 
E-mail: skox2006@gmail.com
 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΧ ΤΗΣ 01/11/2015

Συγκάτοικοι,

    Πραγματοποιούμε σήμερα, την Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση του Συλλόγου μας, με σκοπό να αναφερθούμε στο χρονικό διάστημα που πέρασε, δύο χρόνια, να αναφερθούμε στις τρέχουσες εξελίξεις και να αποφασίσουμε τη διενέργεια των εκλογών και την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

    Από τον Δεκέμβριο του 2013, που ανέλαβε η παρούσα Διοίκηση του Συλλόγου, η προσπάθεια ήταν και είναι σταθερά η μαζικοποίηση του Συλλόγου, η συμμετοχή των κατοίκων.

Έτσι :

1.    Ο Σύλλογος κινητοποίησε ανθρώπινο δυναμικό που εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Στέκι της Νεολαίας. Λειτούργησαν και λειτουργούν τμήματα υποστηρικτικής διδασκαλίας σε Μαθηματικά και Φιλολογικά. Επίσης απασχολήθηκαν δημιουργικά τα παιδιά με τμήμα εκμάθησης Σκάκι και τμήμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Προχώρησε στη δημιουργία του στεκιού της Νεολαίας στη Κεντέρη, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα με την μόνιμη εποπτεία του Δ.Σ. για τη λειτουργία του. Βάφτηκε και ανακαινίστηκε το κτήριο, δυστυχώς φέτος, κλάπηκαν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (7). Αγοράστηκαν παιχνίδια για τη νεολαία, προγραμματίζονται προβολές ταινιών και γενικά να αποτελέσει πόλο έλξης της νεολαίας. Τέλος το καλοκαίρι το στέκι λειτούργησε το απόγευμα για την συγκέντρωση των παιδιών.
2.    Ο Σύλλογος διοργάνωσε το 2014 σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο Στέκι του Συλλόγου με δωρεάν την πίτα και το κρασί για τους κατοίκους, οργανώνοντας Λαϊκό γλέντι, για δε το 2015 διοργάνωσε την αντίστοιχη εκδήλωση στο Κ18, καταβάλλοντας τη δαπάνη για την πρόσκληση εξαίρετων μουσικών.
3.    Διοργάνωσε γιορτές για τα παιδιά στο Στέκι και τις δύο χρονιές, με παροχή φαγητού, αναψυκτικών και κοπή πίτας.
4.    Διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης της δουλειάς των παιδιών των μουσικών τμημάτων, του ποδηλατικού γύρου, 4 εκδηλώσεις Καραγκιόζη, αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά του Λυκείου – Γυμνασίου, εκδρομή για μπάνιο στο Λαύριο και περιήγηση στα μεταλλεία.
5.    Σε όλες τις εκδηλώσεις ο Σύλλογος κάλυψε το συντριπτικά μεγαλύτερο κόστος των εκδηλώσεων, προσέφερε δωρεάν σε όσους κατοίκους δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν και γενικά προσπάθησε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι.
6.    Προχώρησε σε ΓΣ με θέμα τα σπίτια και τη στάση μας απέναντι στον ΟΑΕΔ. Οι αποφάσεις αυτές είναι σε θετική κατεύθυνση να αναδεικνύουν τα ζητήματα όπως Αμεση επανασύσταση του ΟΕΚ και επανέναρξη του κατασκευαστικού του έργου με στόχο Ποιοτική και φτηνή Εργατική κατοικία, Κανένας κάτοικος να μην χάσει το σπίτι του λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, αποπληρωμή με κοινωνικά κριτήρια.
7.    Αναβάθμισε τη λειτουργία του Λαικού Στεκιού με την αγορά νέας τηλεόρασης, πλυντηρίου πιάτων,  τραπεζοκαθισμάτων, κατασκευή σκίαστρου για το καλοκαίρι και τήρηση ωραρίου με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων με τους περίοικους. Προγραμματίζει δε το βάψιμο του Λαικού Στεκιού και την τοποθέτηση νέας τέντας.
8.    Συνάντησε το νέο Δήμαρχο Αχαρνών, όπου πέρα από το ευχολόγιο δεν ανταποκρίθηκε ούτε σε αυτά που ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ξεκινούν σε 10 μέρες, παρενέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη προβολή της θέσης του Συλλόγου να περάσουν στην ευθύνη της ΓΓΑ.
9.    Προέβη σε παραστάσεις στο Δήμο, στον ΟΑΣΑ, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών με σκοπό την προώθηση επίλυσης του οξύτατυου συγκοινωνιακού προβλήματος.
10.    Παρανέβη στην νέα Διοίκηση της Πολυκλινικής με σκοπό την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την επίλυση των προβλημάτων. Έτσι ζητήσαμε την κατάργηση του 20ευρω για τα έκτακτα περιστατικά, την δωρεάν εξέταση των ανέργων, την ένταξη της πολυκλινικής στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας κλπ.
11.    Μαζί με τους οικιστικούς συλλόγους Γεννηματά, Αγία ¨Αννα, Ηλιακό χωριό είχε τακτή επικοινωνία και πλέον την ερχόμενη Πέμπτη πάνω σε ένα κοινά συμφωνημένο κείμενο θα διεκδικήσουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
12.    Τέλος παρενέβη στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας στα γήπεδα με την παρουσία του γενικ. Γραμματέα κ. Νεφελούδη αναδεικνύοντας αφενός μεν το άκαιρο και προεκλογικό της συγκέντρωσης αφετέρου δε την ανάγκη προώθησης των ζητημάτων βάσει των αποφάσεων τησ ΓΣ για τα σπίτια μας.

Στόχος μας είναι και παραμένει αταλάντευτα η πλατειά και μαζική συμμετοχή των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, η πλαισίωση του Συλλόγου με τη νεολαία και η οργάνωση των κατοίκων για τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων τους. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε στη προσπάθεια καταγραφής π.χ. των κομμένων φυσικών αερίων, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και την διαμαρτυρία στο Φυσικό αέριο, την παράσταση στον ΟΑΕΔ, την παράσταση στη ΔΕΗ, προκειμένου να συζητήσουμε για τα προβλήματα μας. Διοργανώθηκαν συσκέψεις με συμμετοχή μικρού αριθμού ενδιαφερομένων. Να αξιοποιήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε με πρωτοβουλία της Λαικής συσπείρωσης για την μη πληρωμή Δημοτικών τελών των ανέργων και την προστασία τους. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη δυσκολία που έχουν όλοι οι μαζικοί φορείς τα τελευταία χρόνια συμμετοχής και μαζικοποίησης. Φαινόμενο που σχετίζεται άμεσα με την επίθεση που δέχεται κάθε αντίληψη οργανωμένης πάλης και συμμετοχής στα κοινά. Ο χλευασμός και ο εξευτελισμός από εγκάθετες διοικήσεις βοηθούν στη δημιουργία αυτού του κλίματος απογοήτευσης και παραίτησης, το διαπιστώνουμε ακόμα και στις εθνικές εκλογές και είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει το μαζικό λαϊκό κίνημα. Οι λογικές της ανάθεσης, της μη συμμετοχής οδηγούν αντικειμενικά στην πιο αντιδραστική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Με βάση την εμπειρία μας νομίζουμε θα πρέπει ητο νέο ΔΣ να παλαίψει αυτή τη κατάσταση και να προσπαθήσει να αλλάξει συτή τη κατάσταση.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να αναφερθούμε και στα ζητήματα παράδοσης και παραλαβής από το απελθόν Δ.Σ. Μας παραδόθηκαν η σφραγίδα του Συλλόγου, το βιβλίο ταμείου του Συλλόγου, το υπόλοιπο μετρητών και τα βιβλία Γενικών Συνελεύσεων, Συνεδριάσεων Δ.Σ. και η κατάσταση μελών του Συλλόγου. Είναι λυπηρό αλλά αφού σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο αναφερόμασταν σε αυτές τις εκκρεμότητες – παραλείψεις, το απελθόν Δ.Σ. παρέδωσε μια κατάσταση - περιουσιολόγιο σχεδόν 1 χρόνο μετά και από τα βιβλία πρακτικών λείπουν τα πρακτικά των 2 τελευταίων συνεδριάσεων με αποτέλεσμα :

1.    ως προς το περιουσιολόγιο, δεν μπόρεσε να γίνει πλήρης έλεγχος τι θα έπρεπε να παραλάβουμε σαν περιουσία του Συλλόγου. Σημειώνουμε μόνο το οφθαλμοφανές ότι ο βασικός η/υ του Συλλόγου είναι άδειος απο υλικά και δεν λειτουργεί καθόσον λείπουν βασικά εξαρτήματα, λείπει δε και ο ενισχυτής της μικροφωνικής του Συλλόγου.
2.    Όσον αφορά το ζήτημα των πρακτικών, γεννά ζητήματα νομιμοποίησης και εγκυρότητας των σχετικών αποφάσεων και δημοκρατικής εξουσιοδότησης.

Η λειτουργία του ΔΣ δεν βοηθήθηκε, αντιθέτως με την παραίτηση των 4 μελών του και την αποχή από τις συνεδριάσεις των αντικαταστατών τους, οι οποίοι δεν παραιτήθηκαν αλλά και δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες, δυσκολευόταν στις συνεδριάσεις του και στην υλοποίηση των αποφάσεων του.

Θεωρούμε ότι πρέπει σε συννενόηση με τους αθλητικού συλλόγους να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όλους τους μαζικούς φορείς αλλά και από κατοίκους ανένταχτους σε κάποιο σύλλογο.

Επίσης θα αναφερθούμε σε ένα ζήτημα που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο Σύλλογο, έτσι : Υφίσταται η οφειλή της ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα στο κτήριο που λειτουργεί το στέκι είναι από συστάσεως απλήρωτο, ανερχόταν δε την 03/04/2014 στο ποσό των 14.976 €, ποσό που όπως αντιλαμβάνεσθε είναι παντελώς αδύνατο να συγκεντρωθεί και να πληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια η δράση μας θα επικεντρωθεί στα εξής ζητήματα με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις :

1.    Το ζήτημα των σπιτιών.
2.    το ζήτημα της πολυκλινικής σε συνδυασμό με τις ελλείψεις του ΙΚΑ στην λ. Κύμης.
3.    Το ζήτημα του χώρου του πρασίνου και η οικολογική εγκατάλειψη του χωριού.
4.    Ζητήματα επιβίωσης, λογαριασμών κοινής ωφέλειας και ανεργίας των κατοίκων του χωριού.
5.    Να είμαστε σε μια γενικότερη επιφυλακή με αιχμή το θέμα των σπιτιών γιατί αυτή τη περίοδο βλέπουμε μια σειρά ζητήματα που απασχολούν την εργατική οικογένεια και τα λαικά στρώματα να γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να κλείσουν όπως όπως σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικα, σε βάρος των λαικών συμφερόντων.

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος μας σε συμμαχία με άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής μας, σε συνεργασία με σωματεία και με την υποστήριξη των μελών του μπορεί και θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες και στην αναγκαιότητα των καιρών.

Τέλος ως προς την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών προτείνεται ως η καταλληλότερη ημερομηνία η 22/11/2015.

Ακολουθεί η έκθεση ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, 29/06/2014

    ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ    ΧΩΡΙΟΥ

    ΠΡΟΣ     ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ        Σήμερα την, 01/11/2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, συνεδρίασε η Ε.Ε. του Συλλόγου και αφού έκανε λεπτομερή έλεγχο στο βιβλίο ταμείου του Συλλόγου, εξακρίβωσε την ταύτιση αυτού με τα παραστατικά και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου για το χρονικό διάστημα από 11/12/2013 έως 31/10/2015.
Από αυτά προέκυψαν :

υπόλοιπο εκ μεταφοράς
2.935,44
 

έσοδα περιόδου
66.615,37
έξοδα περιόδου
69.036,90
 

νέο υπόλοιπο ταμείου
513,91

        ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Στα έσοδα και στα έξοδα από το λαϊκό στέκι που ελέγχθηκαν, η Ε.Ε., διασταύρωσε όλα τα ποσά των παραστατικών που αναφέρονται από τους υπεύθυνους ότι δόθηκαν και όλα αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι αρμοδιότητα της Ε.Ε. να ελέγξει αν εκδίδονται αποδείξεις από το λαϊκό στέκι και αν το απόθεμα συμφωνεί με τα έξοδα. Σημειώνεται επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2014, άλλαξε ο τρόπος καταχώρησης στα βιβλία των εσόδων από το Λαϊκό Στέκι και πλέον καταχωρείται το καθαρό έσοδο του Συλλόγου μόνον. Τά έσοδα από το Λαικό Στέκι ανέρχονται σε 55.704,62, από συνδρομές σε 570,00 και από τα επιμορφωτικά το 2014 σε 6.917,25 και λοιπά έσοδα 5.845,03.
2. Επισυνάπτεται κατάστάση αναλυτική ταμείου για την εν λόγω περίοδο.
3. Παραθέτουμε κάποιες δαπάνες για τις οποίες είτε αποτελούσαν δέσμευση του Συλλόγου από προηγούμενα ΔΣ ή το παρόν απεφάσισε για αυτές.


11/03/14
ΧΑΙΝΤΑΡΛΗΣ Μ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
1.000,00
 

27/02/15
ΑΦΟΙ ΜΠΡΙΛΑΚΗ ΕΕ ΑΓΟΡΑ TV/ΠΛΥΝΤ.ΠΙΑΤΩΝ
ΠΑΓΙΑ
698,00
 

08/05/14
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΣΕ
500,00
 

01/03/15
ΕΞΟΔΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ
 500,00
 

10/03/14
ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΟΤΑ
410,00
 

04/05/15
PRAKTIKER ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
ΠΑΓΙΑ
308,52
 

22/06/14
ΛΕΙΒΑΔΑΡΑΣ ΦΑΓΗΤΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 25*12
ΕΚΔΡΟΜΗ
300,00
 

23/02/14
Ε.&Κ.ΣΤΕΡΓΙΟΥ&ΣΙΑ Ο.Ε.
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
299,89
 

12/04/14
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΕΚΤΥΠΩΤΗ
225,00
   
5. Σημειώνουμε και αναφέρουμε τις καταγγελθείσες από ΔΣ κλοπές της περιουσίας του Συλλόγου. Κατά την μεν πρώτη κλοπή του Ιουλίου 2015 εκλάπησαν οι κεντρικές μονάδες (7) από του υπολογιστές στο Στέκι Νεολάιας, κατά δε την δεύτερη του Οκτωβρίου 2015 εκλάπησαν 8 κιβώτια μπύρας, 3 φιάλες ποτών, 10 λίτρα τσίπουρο και φαγώσιμα.    
4. Πέραν των ανωτέρω σημειώσεων ουδέν άλλο έχουμε παρατηρήσουμε ή να ενημερώσουμε σχετικά την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΤΟ ΜΕΛΟΣ
ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΥ             ΚΑΠΟΥ                             ΓΟΥΝΑΡΗΣ
ΜΑΡΙΑ                           ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ


 

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

 

 

 

 

 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Monday, November 3, 2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Λ. Σαμπάνη 6 - Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ. 13 677
ΤΗΛ: 210 24 76 811 - 812 ΦΑΞ: 210 24 76 812
 
 
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ για τη ΠΑΙΔΕΙΑ
 
και τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των ΣΧΟΛΕΙΩΝ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
 
 
 
Ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού καλεί σε ανοιχτή
 
σύσκεψη με θέμα ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και τα
 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των ΣΧΟΛΕΙΩΝ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,
 
την ΔΕΥΤΕΡΑ, 10/11/2014 στις 6 μ.μ..
 
 
 
 
Καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτή
 
 
τα 15μελή συμβούλια του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και του ΛΥΚΕΙΟΥ,
 
οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
 
Γυμνασίου, Λυκείου, και των Δημοτικών Σχολείων,
 
εκπρόσωποι των καθηγητών του Γυμνασίου και του
 
Λυκείου,
 
εκπρόσωποι των δασκάλων των δημοτικών σχολείων.
 
 
με σκοπό να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα που
 
υπάρχουν και να εξετάσουμε τρόπους διεκδίκησης για την
 
επίλυση αυτών των προβλημάτων.
 
 
 
Ο Σύλλογος Κατοίκων, θεωρεί, ότι μόνο ο ισότιμος και με
 
σεβασμό διάλογος από όλους τους εμπλεκόμενους στην
 
εκπαιδευτική διαδικασία, ότι μόνο με τη συμπαράταξη, τη
 
συμμαχία και των τριών πλευρών, μαθητές, καθηγητές,
 
γονείς, υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε
 
τους στόχους μας.
 
 
 
Ο Σύλλογος Κατοίκων καταδικάζει και αποδοκιμάζει κάθε
 
τρομοκρατική ενέργεια κατά των μαθητικών κοινοτήτων και
 
των μαθητών, κάθε ενέργεια που αναζητά υπεύθυνους ανάμεσα
 
στους μαθητές με σκοπό την ποινικοποίηση, κάθε χυδαιότητα που
 
σπιλώνει τις ενέργειες του ΣΚΟΧ, κάθε αντιδημοκρατική
 
συμπεριφορά που δεν στηρίζει και σέβεται τα 15μελή, που
 
δυσφημεί το μαθητικό κίνημα και θέλει να πατρονάρει τους
 
Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
 
 
 
Ο Σύλλογος Κατοίκων καλεί τις μαθητικές κοινότητες και τα
 
15μελή, να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους, να μην
 
επιτρέψουν βανδαλισμούς και καταστροφές, να μην
 
επιτρέψουν τον εκφυλισμό του μαθητικού κινήματος, να
 
προσπίσουν το Δημόσιο Σχολείο.
 
 
 
 
 
το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του
 
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 27/10/2014
συνεδριαση Δ.Σ. της 27/10/2014 - Tuesday, October 28, 2014

 

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Λ. Σαμπάνη 6 - Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ.13677
ΤΗΛ: 210.2476811-812 ΦΑΞ: 210.2476812
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 27/10/2014
 
Συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, την 27η/10/2014 και ώρα 20:30.
 
Παρέστησαν οι κ.κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΣΙΚΩΝΑ ΜΑΤΙΝΑ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΤΡΙΜΠΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
 
Απουσίασαν αδικαιολόγητα οι κ.κ. ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΡΟΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΥΡΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
 
Θέμα της ημερησίας διατάξεως ήταν η συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα του Συλλόγου. Ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. για την συνάντηση του κ. Κοντογιώργου με τους υπευθύνους του ΟΑΣΑ, σχετικά με τα δρομολόγια, ενημερώθηκαν για την τηλεφωνική προσπάθεια της κας. Κοτσικώνα προκειμένου να συναντηθεί το προεδρείο με τον νέο Δήμαρχο κο. Κασσαβό, για να εκτεθούν τα προβλήματα του Ο.Χ., προσπάθεια μέχρι στιγμής άκαρπη. Επίσης ενημερώθηκε το Δ.Σ. για την επικοινωνία με την αρμοδία γραμματέα του Διοικητή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να κλείσουμε ραντεβού, για να μας γνωρίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με το Ο.Χ. Και να τους γνωρίσουμε την τελευταία απόφαση Γ.Σ. Των κατοίκων. Τέλος συζητήθηκε η επιτυχημένη λειτουργία του στεκιού νεολαίας, με πολύπλευρες δραστηριότητες, μαθήματα, σκάκι, καλλιτεχνικά, προβολή ταινιών κλπ.
Αποφασίστηκε :
1- η συμμετοχή του Σ.Κ.Ο.Χ. στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης/Νοέμβρη/2014, η πρόταση είναι του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή αγροτιά, στους φοιτητές και σπουδαστές. και
2- η διενέργεια “λαικού γλεντιού” , περίπου στις 15/12/2014, όπου θα γίνει και η κλήρωση των λαχνών.
 
Επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου απεφασίσθη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21/11/2014 και ώρα 20:30, με θέμα συζήτησης τις τρέχουσες εξελίξεις.
 
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, 28 /10/2014
 
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
 
Τάσος Νικολόπουλος Τρίμπου Ειρήνη
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 01/ΝΟΕΜΒΡΗ/2014
 
Συγκάτοικοι,
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας ρήμαξαν τη ζωή. Νέα μέτρα σχεδιάζονται για το μέλλον από τη κυβέρνηση, την Ε.Ε., που οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους, σε απόγνωση τους ανέργους και τη νεολαία, σε άνοδο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική, ενωτική ταξική απάντηση.
Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:
δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα
• δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.
Η επίθεση αφορά τους πάντες!

Οι μισθοί δεν φθάνουν για να βγει ο μήνας, ενώ ετοιμάζουν και νέες μειώσεις. Οι λογαριασμοί απλήρωτοι, η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια δίνουν και παίρνουν, αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας, καλούνται να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειες τους, με ψίχουλα, με μισθούς πείνας.

Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, βρίσκεται στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας, το ξέρουμε το ζούμε. Στο χωριό η ανεργία ξεπερνά το 60%. Οι εργαζόμενοι εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και στη μερική εργασία, περιπλανώμενοι χωρίς προοπτική για μόνιμη δουλειά. Η ελαστική απασχόληση γενικεύεται, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον και έναν άνεργο.

Την ίδια ώρα γκρεμίζουν το κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα. Προχωράνε βήμα βήμα στη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την κατάργηση-εμπορευματοποίηση της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε. Παραδίδουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας στους ιδιώτες, στους εμπόρους υγείας. Θα βρισκόμαστε στη δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα, οι συντάξεις μας θα είναι χαρτζιλίκι, οι παροχές υγείας, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πετσοκόβονται.

Φτάνει ως εδώ! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.
Δεν πάμε ν' ανακόψουμε μόνο την επίθεση. Πάμε για ν' αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Δεν περιμένουμε από κανέναν σωτήρα παλιό ή νέο.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας τη ζωή που μας αξίζει. Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια.
Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ στο ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - Sunday, October 26, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τη νεολαία του
 
Ολυμπιακού χωριού ότι, στο κτήριο της οδού Κ. Κεντέρη 11,
 
το στέκι νεολαίας θα λειτουργεί ως εξής :
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ <Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α>
ΜΕΡΑ
ΩΡΑ
ΤΑΞΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19:30 – 21:00
Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
18:00 – 19:30
Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ
18:30 – 20:00
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:45 – 21:00
Α ΛΥΚΕΙΟΥ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ <φ ι λ ο λ ο γ ι κ ά>
ΜΕΡΑ
ΩΡΑ
ΤΑΞΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
10:00 – 11:30
Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:00 – 20:30
Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ
19:00 – 20:30
Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ
17:00 – 18:30
Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Τα μαθήματα είναι (χωρίς κανένα κόστος) για την
 
υποστήριξη των μαθητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Με
 
επόμενη ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί η διδασκαλία σε
 
ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ και για μαθητές Δημοτικού.
 
Πρόγραμμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων
ΜΕΡΑ
ΩΡΕΣ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18:00 – 21:30
_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ
10:00 – 13:00
_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:00 – 18:30
19:00 – 20:00
20:00 – 21:00
_ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΑΚΙ
_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ για ΔΗΜΟΤΙΚΟ
_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ για ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ
10:00 – 13:00
_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ
19:00 – 21:00
_προβολή ταινίας.
 
Ενόψει της έναρξης λειτουργίας μαθημάτων ΣΚΑΚΙ, στο στέκι
 
νεολαίας και για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα ΣΚΑΚΙ,
 
θα δοθεί ΑΓΩΝΑΣ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ, από το παλαιό μέλος της
 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΚΑΚΙΟΥ κα. ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ,
 
το Σάββατο, 01/11/2014 και ώρα 5:00 μ.μ.
 
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ώρα 7:00 προβολή κινηματογραφικής ταινίας.
 
 
 
το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ - Thursday, October 23, 2014

 

ΣΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Λ. Σαμπάνη 6 - Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ. 13677

ΤΗΛ: 210.2476811-812 ΦΑΞ: 210.2476812

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympicvillage.gr / www.ολυμπιακοχωριο.gr

E-mail: skox2006@gmail.com / sull85@otenet.gr

 

 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ
Στο φύλλο του Οκτωβρίου, το έντυπο της Δεκέλειας και ο εκδότης της, με τίτλο «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού ρημάζουν ή όχι;», επιτίθεται κατά του Συλλόγου, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τις απόψεις μας και βέβαια, να προβάλλει τις απόψεις του, απόψεις βαθειά αντιδραστικές και αντιλαϊκές, όπως κατά διαστήματα εκφράζει ανοιχτά από την εφημερίδα του με αφορμή διάφορα ζητήματα.
Καταρχήν σκόπιμα μπερδεύει αυτό που σε όλους είναι γνωστό πλην προφανώς του ιδίου, την έλλειψη συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, με το γεγονός ότι αθλούνται παιδιά σε αυτές τις εγκαταστάσεις. ‘Όποιος κάνει μια βόλτα, θα δει και θα βιώσει, την εγκατάλειψη, την υποτυπώδη συντήρηση, την υπολειτουργία. Για ποιο από όλα αλήθεια να μιλήσουμε, για τους βρώμικους χώρους γύρω από τα κλειστά, για τα σκουπίδια, για τον ανοικτό στίβο που σχεδόν μόνιμα είναι ζούγκλα, για το ταρτάν που σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι ανάμνηση, για το κολυμβητήριο, για τους πυλώνες του φωτισμού; Αυτό, (η ελλιπής συντήρηση) είναι ένα θέμα και άλλο θέμα, ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις, αθλούνται τα παιδιά του Ολυμπιακού χωριού και μάλιστα επ΄ αμοιβή. Φαίνεται όμως, ότι με πρόσχημα την χρήση από ιδιωτικά σωματεία και την άθληση των παιδιών, κάποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Να ξέρουν, όποιοι και αν είναι, ότι θα μας βρούν αντιμέτωπους.
Στη συνέχεια, αναφέρεται στο ζήτημα της πρότασης του Δήμου Αχαρνών προς τον ΟΑΕΔ να του παραδώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:
"Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό των Θρακομακεδόνων Μενιδίου, αυτές πέρασαν στην ευθύνη του ΟΑΕΔ μόλις πριν 1,5 μήνα (με το άρθρο 30 του Ν. 4255/11-4-2014 (ΦΕΚ 89 Α΄). Μέχρι τότε η αρμοδιότητα ανήκε στην Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. που τελούσε υπό εκκαθάριση. Στην σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε ο ΟΑΕΔ να αναλάβει το κόστος επισκευής και αποκατάστασής τους, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια η χρήση τους σε άλλο φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης".
Καταρχήν στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται πουθενά, ότι ο Δήμος δεν έχει προβλέψει ούτε 1 ευρώ στον προϋπολογισμό του, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στη δε σχετική τοποθέτηση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κανείς δεν απάντησε. Ούτε για το πού θα βρεθούν κονδύλια για την αποκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων. Από όσα δε είπε ο δήμαρχος συμπεραίνεται ότι θέλει να πάρει τις εγκαταστάσεις και να τις δώσει σε ιδιώτες.Εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν παρουσιάστηκε κανένα σχέδιο αξιοποίησης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Η μόνη λογική που υπήρξε ήταν «Ας πάρουμε τις εγκαταστάσεις και θα δούμε τι θα κάνουμε». Αν ψάξουμε τα απολογιστικά στοιχεία των Δήμων που λειτουργούν πισίνες τότε θα δούμε ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας μιας πισίνας κυμαίνεται μεταξύ 350.000 ευρώ και 500.000 ευρώ. Τόσα δημοτικά κολυμβητήρια, με ιστορία και αγωνιστικό τμήμα, που έκλεισαν λόγω έλλειψης πόρων, και ο αριθμός τους υπερβαίνει τα 15, είναι ανόητοι ή κακοδιαχειριστές ;
Ας δούμε όμως τι λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος- κος. Κασσαβός για τα οικονομικά του Δήμου στο site του.
 1. ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.
 2. υπάρχει πιθανότητα υπαγωγής του Δήμου σε οικονομική επιτήρηση.
 3. η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι κακή (συνεχείς κατασχέσεις, πριν λίγες μέρες κατάσχεση μέχρι και στα προνοιακά επιδόματα, άρνηση των προμηθευτών να προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα). 
Επανέρχεται λοιπόν επίκαιρο το ερώτημα. Πως θα λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ;
Ας δούμε και την πρόταση μας. Να αναληφθούν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να αξιοποιηθούν για την δωρεάν άθληση της νεολαίας και των δημοτών του Δήμου Αχαρνών και των όμορων Δήμων. Η πρόταση μας, δεν είναι μόνον να περιέλθει στην ευθύνη της ΓΓΑ, που έχει την τεχνογνωσία και την δυνατότητα λειτουργίας και συντήρησης αλλά και η χρήση τους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση της λαϊκής, εργατικής οικογένειας. Σήμερα, που έχει εξαπολυθεί ολομέτωπη επίθεση στα εισοδήματα, στην υγεία, στην εκπαίδευση και εν τέλει στην ίδια τη ζωή των εργαζομένων είναι αναγκαίο και απαραίτητο να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε κάθε τι που θα ανακούφιζε τη λαϊκή οικογένεια.
Τέλος, μας κατηγορεί και τσουβαλιάζει κόμματα, συνδικαλιστικές παρατάξεις, δημοτικές κινήσεις, προφανώς με την ίδια αντιδραστική νοοτροπία. Δεν μας ξενίζει η τοποθέτηση και η προσπάθεια του. Είναι γνωστό εξάλλου το μένος του για κάθε τι που έχει σχέση με το εργατικό κίνημα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που σταθερά βρίσκονται στο πλευρό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Σε κάθε περίπτωση όμως λέμε : Ναί, εμείς αγωνιζόμαστε ανοιχτά και τίμια, μαζί και με άλλους μαζικούς φορείς, με σωματεία και συνδικάτα, με όσους στηρίζουν τα δικαιώματα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, που στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι που η οικογένειά τους έχει ανάγκη από άθληση, ερασιτεχνική- δημιουργική, για την οποία δεν θα χρυσοπληρώνουν, αλλά θα είναι δωρεάν για όλους. Σταθεροί στις ιδέες μας και τη φιλοσοφία μας, αγωνιζόμαστε με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τη βελτίωση της ζωής μας.
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ Η/Υ
ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ - Wednesday, October 22, 2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Λ. Σαμπάνη 6-Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ. 13677

ΤΗΛ: 2102476811-812 ΦΑΞ: 2102476812

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympicvillage.gr/www.ολυμπιακοχωριο.gr

E-mail: skox2006@gmail.com

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τη νεολαία του Ολυμπιακού χωριού ότι,

 

στο κτήριο της οδού Κ. Κεντέρη 11 στο στέκι νεολαίας,

 

από την Τετάρτη, 29/10/2014, θα ξεκινήσουν μαθήματα χρήσης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ενήλικες.

 

Πρώτο μάθημα την 29η/10/2014 και ώρα 19:00.

 

 

 

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΑΣΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 21/10/2014 ΠΡΟΣ ΟΑΣΑ - Tuesday, October 21, 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Λ. Σαμπάνη 6  - Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ. 13677

ΤΗΛ: 210.2476811-812  ΦΑΞ: 210.2476812

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympicvillage.gr  / www.ολυμπιακοχωριο.gr 

E-mail: skox2006@gmail.com / sull85@otenet.gr

 

 

 

          Προς Ο.Α.Σ.Α.

 

 

          Ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, είναι ο μαζικός φορέας, που εκπροσωπεί τους κατοίκους, οι οποίοι υπολογίζονται στις 10.000 περίπου. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κατοίκων του Ο.Χ., είναι οι συγκοινωνίες.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, προτείνουμε :

1.   Την δημιουργία γραμμής, η οποία θα συνδέει το Ο.Χ., με τα μέσα σταθερής τροχιάς και συγκεκριμένα τον σταθμό της Κηφισιάς. Είναι απαραίτητο, αυτή η γραμμή να έχει τις ώρες αιχμής, δρομολόγιο ανά 15 λεπτά. Η υπάρχουσα γραμμή Θρακομακεδόνες – Κηφισιά, έχει δρομολόγια ανά μισή ώρα, το Σαββατοκύριακο αραιώνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα την αναμονή λεωφορείου πέραν της ώρας και τέλος δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις ανάγκες επιστροφής στο Ο.Χ. το Σάββατο το βράδυ.

2.   Η υπάρχουσα γραμμή που συνδέει το Ο.Χ. με τις Αχαρνές και το Σ.Κ.Α., δεν εξυπηρετεί στο ελάχιστο τους κατοίκους του Ο.Χ., καθόσον ακολουθεί μια πολύ μακριά διαδρομή, με αποτέλεσμα να υπερβαίνει την μισή  ώρα ο χρόνος διαδρομής προς Αχαρνές – Σ.Κ.Α.

3.   Η λεωφορειακή γραμμή Γ9, να τερματίζει στο Ο.Χ., με αποτέλεσμα αφενός μεν να υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση μετακίνησης προς την Αθήνα και σταθμό μέσου σταθερής τροχιάς, αφετέρου δε να καλύπτει μετακινήσεις προς το κέντρο.

Κύριοι,

        Ελπίζουμε οι προτάσεις μας και η συζήτηση που ανοίγουμε να οδηγήσει σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, για τους κατοίκους του Ο.Χ. και την επίλυση, του από κατοικήσεως του το 2006, του προβλήματος της συγκοινωνίας.

Αντιλαμβάνεσθε, ότι σήμερα, σε περίοδο με έντονα τα σημάδια της κρίσης, τη φτωχοποίηση και την ανεργία που μαστίζει τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, την όξυνση των προβλημάτων στην περιοχή μας. Είναι αδύνατον για έναν εργαζόμενο, για τους μαθητές, τη νεολαία αλλά και τη νοικοκυρά, που όλοι τους για να καλύψουν ανάγκες τους θα πρέπει να μετακινηθούν εκτός Ο.Χ., να μην υπάρχει τουλάχιστον η Δημόσια Συγκοινωνία. Η αίσθηση του αποκλεισμού από την κοινωνική, οικονομική ζωή των κατοίκων του Ο.Χ., είναι δεδομένη. Είναι απαραίτητο, η πολιτεία μέσω των φορέων της, να αποκαταστήσει το νήμα της επικοινωνίας και της μετακίνησης των κατοίκων του Ο.Χ. με το κέντρο της Αθήνας.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας, προκειμένου να πληροφορηθούν οι κάτοικοι του Ο.Χ., τα σχέδια σας και τις προτάσεις σας.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, 21/10/2014.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Σ.Κ.Ο.Χ.

 

 

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

 
ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ στο ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - Saturday, October 18, 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Λ. Σαμπάνη 6-Ολυμπιακό χωριό (Aχαρνές), Τ.Κ. 13677

ΤΗΛ: 2102476811-812 ΦΑΞ: 2102476812

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympicvillage.gr/www.ολυμπιακοχωριο.gr

E-mail: skox2006@gmail.com

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και τη νεολαία του Ολυμπιακού χωριού ότι, στο κτήριο της οδού Κ. Κεντέρη 11 το στέκι νεολαίας θα λειτουργεί ως εξής :

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ <Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α>

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/10/2014

ΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΤΑΞΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

19:30 – 21:00

Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ

18:00 – 19:30

Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ

18:30 – 20:00

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:45 – 21:00

Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ

18:00 – 19:30

Β ΛΥΚΕΙΟΥ

 

 

Πρόγραμμα λειτουργίας στεκιού νεολαίας

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/10/2014

ΜΕΡΑ

ΩΡΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18:00 – 21:30

_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ

10:00 – 13:00

_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ

_ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ

19:00 – 21:00

_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ

_ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

10:00 – 13:00

_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ

19:00 – 21:00

_προβολή ταινίας

Επίσης θα διοργανωθεί τουρνουά σκάκι και θα δημιουργηθεί λέσχη ανάγνωσης.

Όσοι νεολαίοι αλλά και κάτοικοι ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θεατρικής ομάδας πρώτο ραντεβού το Σάββατο, 25/10/14.

Τα μαθήματα είναι(χωρίς κανένα κόστος) για την υποστήριξη των μαθητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο σε μαθηματικά, φιλολογικά και αγγλικά.

Με επόμενη ανακοίνωση θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα στα φιλολογικά μαθήματα καθώς και η διδασκαλία σε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ και για μαθητές Δημοτικού.

 
Announcements
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 05/10/2014 - Tuesday, October 7, 2014

Πραγματοποιήθηκε, η Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, την 05/10/2014, στο κλειστό γήπεδο. Όπως είχε οριστεί από την προκήρυξη της Γ.Σ., τα θέματα ήταν τα σπίτια, το συγκοινωνιακό και προβλήματα του Ο.Χ. που έχουν σχέση με τον Δήμο Αχαρνών. Η απόφαση της Γ.Σ. είναι η παρακάτω :

Το τελευταίο διάστημα, έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία, η οποία δεν έχει καμμία επίσημη βάση, ότι έχουν κοστολογηθεί τα σπίτια μας με 850, με 1,000, με 1,200 € το τετραγωνικό, ότι ταχυδρομούνται τα παραχωρητήρια και μας συμβουλεύουν να απευθυνθούμε στον ΟΑΕΔ και να ζητήσουμε να συμψηφιστούν οι κακοτεχνίες προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Η αλήθεια είναι, ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, δεν έχει γίνει καμμία συζήτηση για το Ολυμπαικό Χωριό και πολύ περισσότερο για τιμή τετραγωνικού. Αυτή η παραφιλολογία εκτιμούμε ότι είναι κατευθυνόμενη και ύποπτη προκειμένου αφενός μεν να συγκαλυφθεί το υπέρογκο κόστος κατασκευής του Ο.Χ., η κακοδιαχείριση και οι σπατάλες, αφετέρου δε οι ιδιοτελείς σκοποί κάποιων, να εκμεταλλευτούν, πολιτικά και οικονομικά την αγωνία και την ανασφάλεια των κατοίκων.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Ο.Χ., αντιμετωπίζουν την βάρβαρη επίθεση μιας ανάλγητης κυβέρνησης, που προστατεύει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους μόνους που δεν ευθύνονται, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με επίσημη ανεργία της τάξης του 28% ενώ η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 35%, δραματικά είναι τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για τη φτώχεια στην Ελλάδα, αφού η παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση «χτυπά» 6,3 εκατ. άτομα, με τη χώρα μας να απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ε.Ε. Των 28. Στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού, τονίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού. Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Το όριο της φτώχειας το 2013, ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Απορίπτουμε την τεχνοκρατική λογική προσδιορισμού της τιμής των κατοικιών μας με βάση το απολογιστικό κόστος κατασκευής και σας καλούμε να συσπειρωθούμε στο Σύλλογο Κατοίκων στη βάση ότι αφενός μεν κανένας δικαιούχος δεν θα χάσει το σπίτι του αφετέρου δε τα σπίτια θα αποπληρωθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια.

Τέτοια θα πρέπει, μπορεί να είναι :

 • Προστασία των ανέργων. Για όσο χρονικό διάστημα, είναι κάποιος άνεργος, να παρατείνεται ισόχρονα η αποπληρωμή της κατοικίας χωρίς καμμία επιβάρυνση ή τόκους ή έξοδα. Η ανεργία στο Ο.Χ. Υπολογίζεται σε 50 – 60%.

 • Προστασία της εργατικής οικογένειας. Το ποσοστό του εισοδήματος, που ληστρικά απαιτούν οι Τράπεζες για τα δάνεια τους, είναι το 30%. Αν πάρουμε υπόψη μας ότι ο κατώτατος μισθός που αμείβονται όσοι εργαζόμενοι είναι τυχεροί και δουλεύουν ακόμα, είναι 580 € μικτά ή γύρω στο 500άρικο καθαρά, αυτό το ποσό δεν επαρκεί ούτε για να τραφεί κάποιος ή να καλύψει τις ανάγκες του σε ΔΕΗ, θέρμανση, μετακινήσεις, πόσο μάλλον αν έχει και οικογένεια. Από ένα ποσό εισοδήματος και πάνω λοιπόν, το ποσοστό που μπορεί κάποιος να διαθέσει πρέπει να είναι της τάξης του 10 – 15%.

 • Καμμία επιβάρυνση για τα σπίτια μας. Να μην επιβαρυνθεί κανένα σπίτι με τόκους, έξοδα, συμβολαιογραφικά, κτηματολόγιο. Όλες οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από τον ΟΑΕΔ, ως οφείλεται. Μελέτες απαραίτητες για τη λειτουργία και την αασφάλεια των σπιτιών μας όπως φυσικού αερίου, μηχανικών κλπ να βαρύνουν τον ΟΑΕΔ.

 • Αντισυμβαλλόμενος μας είναι το κράτος. Δεν θα δεχτούμε την εκχώρηση των σπιτιών μας σε οιαδήποτε τράπεζα, στο ΤΑΙΕΠΔ, ούτε σε κανέναν άλλο ιδιώτη. Τόσες δεκαετίες ο κρατικός μηχανισμός εισέπραττε τις εισφορές μας για τον ΟΕΚ, δεν επιτρέπουμε την πώληση της περιουσίας μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η περιοχή μας, αποτελεί οικιστικό φιλέτο. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να μας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας. Εμείς λέμε :

 • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ του Ο.Χ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 • ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Για τα λοιπά ζητήματα αποφασίστηκε η παράσταση στο Δήμο και τις αστικές συγκοινωνίες με αιχμή :

 • ελλείψεις στις υποδομές των σχολείων, μαθήματα σε κοντέινερ, κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη καθηγητών,

 • ανυπαρξία ή πλημμελής καθαριότητα στα σχολεία με κίνδυνο για τη υγεία των παιδιών,

 • προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών,

 • άπλυτοι κάδοι απορριμμάτων από λειτουργίας τους,

 • νεκρή πράσινη ζώνη, έλλειψη φροντίδας από κηπουρούς, καταστροφή των ποτιστικών,

 • ελλιπής και προβληματική συγκοινωνία και με το Μενίδι αλλά και με την Κηφισιά. Προσθήκη οχημάτων, πύκνωση του δρομολογίου 504, τελευταίο δρομολόγιο ειδικά το Σάββατο.

 • κατεστραμμένο κολυμβητήριο,

 • αθλητικές εγκαταστάσεις που υποσυντηρούνται,

 • κατεστραμμένες παιδικές χαρές και όσες υπολειτουργούν είναι επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών,

 • Λαϊκή αγορά η οποία λειτουργεί χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη χρήσης χημικών τουαλετών.

Δεν είναι πολυτέλεια αυτά που μας λείπουν, είναι οι ανάγκες μας που μας στερούν, είναι τα δικαιώματα μας. Είναι το αίτημα μας, για φτηνή και ποιοτική κατοικία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Όλα τα έχουν μετατρέψει σε εμπόρευμα, την παιδεία, την υγεία, τη στέγη, όμως εμείς θέλουμε, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού συλλογικά, γιατί μόνο μαζί έχουμε τη δύναμη, να αγωνιστούμε. Προσπερνάμε την απογοήτευση που υπάρχει, δεν περιμένουμε σωτήρες εξ ουρανού να μας λύσουν τα προβλήματα, αγωνιζόμαστε «όλοι για έναν, ένας για όλους».


 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.


 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, 05/10/2014.

 
ΧΟΡΗΓΟΣ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
MMLinks
ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ
ΑΘ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ
ΘΕΜΑΤΑ
MMLinks
Announcements
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2ΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 11/2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Εκλογών της 24-11-2013

του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού

για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ε.Ε..

 

 

            Σήμερα, στις 24-11-2013, στο Ολυμπιακό Χωριό πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές που είχε αποφασίσει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού.

 

Η Εφορευτική επιτροπή που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση και αποτελείται από :

 

·                     Τον Αγγελόπουλο Πασχάλη         Πρόεδρο

·                     Την Βιδάλη Κλεοπάτρα                Γραμματέα

·                     Τον Παπαδά Ιωάννη                     Τακτικό Μέλος

·                     Τον Καλλιντέρη Κωνσταντίνο     Αναπληρωματικό Μέλος

·                     Την Τσιρογιάννη Μαρίνα            Αναπληρωματικό Μέλος

 

συνήλθε για να διενεργήσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της νέας Ε.Ε. του παραπάνω συλλόγου. Αφού ελέγχθηκαν οι κάλπες και βρέθηκαν άδειες, σφραγίστηκαν με λουκέτα και κυρήχθηκε η έναρξη της ψηφοφορίας στις 7:00.

 

            Ο κάθε ψηφοφόρος έδειχνε την αστυνομική ταυτότητα και εφόσον ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο του Συλλόγου και ταμειακά εντάξει γραφότανε με τη σειρά προσέλευσης του στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας. Στον κάθε ψηφοφόρο δινόταν ένας φάκελος με τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής και τη μονογραφή του Προέδρου της εφορευτικής επιτροπής.

 

            Ο ψηφοφόρος αποσυρότανε σε παραβάν και αφού έκλεινε στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της εκλογής του έριχνε αυτό στην κάλπη και του επιστρεφόταν η ταυτότητά του.

 

            Στις 20:00 η Εφορευτική Επιτροπή κήρυξε τη λήξη της ψηφοφορίας.

 

                        Αφού ελέγχθηκαν οι κάλπες και βρέθηκαν απαραβίαστες μετρήθηκαν οι φάκελοι που έφεραν τη σφραγίδα και τη μονογραφή και τα αποτελέσματα της διαλογής ήταν:

 

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ : 566

ΛΕΥΚΑ : 2

ΑΚΥΡΑ : 25

ΕΓΚΥΡΑ : 539

 

Για το ΔιοικητικΟ ΣυμβοΥλιο Ελαβαν απΟ τα Εγκυρα ψηφοδΕλτια :

 

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ                                                               264 ψηφοδέλτια,

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ                                                      194 ψηφοδέλτια,

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ                                                                                               41 ψηφοδέλτια,

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ                                          40 ψηφοδέλτια.

 

Επειδή οι έδρες για το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι έντεκα (11), το εκλογικό μέτρο είναι               539 : 11 = 49 ψηφοδέλτια.

 

Επειδή οι έδρες για την Ελεγκτική Επιτροπή είναι 3, το εκλογικό μέτρο είναι 539 : 3 = 179 ψηφοδέλτια

 

Έτσι με βάση το άρθρο 21 του καταστατικού αλλά και το άρθρο 12 του Νόμου 1264/82 οι έδρες κατανέμονται ως εξής :

 

 

·        ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ : Έδρες : 6 για το Δ.Σ και 2 για την Ε.Ε. 

·        ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ : Έδρες : 4 για το Δ.Σ. και 1 για την Ε.Ε.  

·        ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : Έδρες : 1 για το Δ.Σ. και 0 για την Ε.Ε.

·        ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ : Έδρες : 0 για το Δ.Σ. και 0 για την Ε.Ε.

 

Έπειτα έγινε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης που πήρε ο κάθε υποψήφιος και έλαβαν :

 

1)  ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ,

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.:

Αγγελόπουλος Σωτήριος του Ιωάννη                                                             183 ψήφους

Αντωνόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου                                                      33 ψήφους

Αυγερινόπουλος Διονύσιος του Παναγιώτη                                                     55 ψήφους

Βιδάλης Εμμανουήλ του Ευστράτιου                                                               99 ψήφους

Βρύσης Ηλίας του Θωμά                                                                                  21 ψήφους

Γαλανός Ιωάννης του Βασιλείου                                                                      36 ψήφους

Ζηρεσιώτης Λάμπρος του Θωμά                                                                      12 ψήφους

Θεοφανοπούλου Ευγενία του Ιωάννη                                                               36 ψήφους

Καλαντζής Γεώργιος του Χαράλαμπου                                                           122 ψήφους

Καλεαντόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου                                                        29 ψήφους

Καμαρινός Ιωάννης του Αριστείδη                                                                   13 ψήφους

Κοντογεώργος Γεώργιος του Λεωνίδα                                                            121 ψήφους

Κοτσικόνα Σταματία του Άγγελου                                                                   129 ψήφους

Κούλης Χαρίλαος του Χρήστου                                                                        18 ψήφους

Κωνσταντέλλου Βασιλική του Ιωάννη                                                                9 ψήφους

Μασσαλά Βιβή του Λάμπρου                                                                            25 ψήφους

Μοσχούτας Γεώργιος του Ζώη                                                                          29 ψήφους

Νικολόπουλος Αναστάσιος του Χαράλαμπου                                                  175 ψήφους

Νικολόπουλος Ανδρέας του Αναστασίου                                                          50 ψήφους

Παπαναστασίου Αναστάσιος του Παναγιώτη                                                    56 ψήφους

Περβενάς Βασίλειος του Ιωάννη                                                                        99 ψήφους

Σαράγια Ειρήνη του Στέφανου                                                                           37 ψήφους

Σταθουλόπουλος Ευστάθιος του Δημητρίου                                                      11 ψήφους

Σωτηρίου Αικατερίνη του Χαραλάμπου                                                             15 ψήφους

Τρίμπος Δημήτριος του Νικολάου                                                                      87 ψήφους

Τρίμπου Ειρήνη του Δημητρίου                                                                         148 ψήφους

Τσαούρδα Ευσταθία του Σωτηρίου                                                                     28 ψήφους

Τσοειδάκης Γεώργιος του Αναστασίου                                                              16 ψήφους

Τσολακίδου Παρασκευούλα του Αναστασίου                                                    19 ψήφους

Φλόκαλης Αλέξανδρος του Ιωάννη                                                                     15 ψήφους

Φράγκου Ευγενία του Κωνσταντίνου                                                                  24 ψήφους

      Χατζηαποστόλου Μερσίνα του Πασχάλη                                                            24 ψήφους

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.:

 

Καλαμπάκας Παναγιώτης του Παντελεήμων                                                     128 ψήφους

Κάπου Βαγγελή του Αντωνίου                                                                             90 ψήφους

Μαρτσούκου Μαρία του Δημητρίου                                                                   120 ψήφους

 

 

 

 

 

 

2) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. :

 

Βογιατζάκη Χρυσή του Παναγιώτη                                                                       139 ψήφοι

Γιαννακόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου                                                       118 ψήφοι

Δήμου Ανδρέας του Βασιλείου                                                                              115 ψήφοι

Δρόσος Χρήστος του Ευαγγέλου                                                                           115 ψήφοι

Καραλή Γεωργία του Ελευθερίου                                                                            98 ψήφοι

Κιόσης Παναγιώτης του Ηλία                                                                                132 ψήφοι

Μπουρνάς Ιωάννης του Ιωάννη                                                                             110 ψήφοι

Νακόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη                                                            93 ψήφοι

Νάνος Βασίλειος του Χρήστου                                                                              110 ψήφοι

Όλιβερ Θεόδωρος – Ανδρέας του Χρήστου                                                            60 ψήφοι

Πάνος Μιχαήλ του Γεωργίου                                                                                   65 ψήφοι

Πρόδρομος Μιχαήλ του Αριστείδη                                                                          99 ψήφοι

Σαββουλίδης Ιωάννης του Ηλία                                                                               95 ψήφοι

Στριμμένος Σταύρος του Χρήστου                                                                         114 ψήφοι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. :

 

Γούναρης Δημήτριος του Κωνσταντίνου                                                               114 ψήφοι

Λάζη Ελένη του Σπυρίδωνα                                                                                   134 ψήφοι

Τζέλα Ζουλιέτα του Σέμσο                                                                                       98 ψήφοι

 

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ:

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. :

 

Αραβίδης Κωνσταντίνος του Σοφοκλή                                                                     33 ψήφοι

Γεωργουλόπουλος Σπυρίδων του Γεωργίου                                                             30 ψήφοι

Γιαννιτσάκη Άννα του Ευθυμίου                                                                              28 ψήφοι

Οικονόμου Δημήτριος του Ρήγα                                                                               31 ψήφοι

 

 

 

4)  ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. :

 

Γεωργίου Χρυσή του Χρήστου                                                                                 12 ψήφοι

Κούτουλα Αγγελική του Σταύρου                                                                               7 ψήφοι

Λουρδής Γεώργιος του Κωνσταντίνου                                                                      36 ψήφοι

Νομικός Ιωάννης του Παναγιώτη                                                                              14 ψήφοι

Τσελίκη Αναστασία του Γεωργίου                                                                            14 ψήφοι

Τύραλης Σταμάτιος του Κωνσταντίνου                                                                     16 ψήφοι

Φιλλιπόγλου Ευθύμιος του Φιλλίπου                                                                        17 ψήφοι

 

 

Από τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν οι παρακάτω ισοψηφίες:

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:

 

Δήμου Ανδρέας                             115 ψήφους

Δρόσος Χρήστος                           115 ψήφους

 

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μέλος του Δ.Σ. είναι ο Δήμου Ανδρέας.

 

 

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα και σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού και του άρθρου 12 του νόμου 1264/82 εκλέγονται οι παρακάτω :

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΑΚΤΙΚΆ ΜΈΛΗ :

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

1

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

2

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

3

ΤΡΙΜΠΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

4

ΚΟΤΣΙΚΟΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

5

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

6

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

7

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΧΡΥΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

8

ΚΙΟΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

9

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

10

ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

11

ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Αναπληρωματικά μέλη ορίζονται αυτοί που έχουν τους αμέσως περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τον κάθε Συνδυασμό και όπως πρόεκυψαν  τα αποτελέσματα της κλήρωσης όσων ισοψήφησαν .

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. :

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

1

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

2

ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

3

ΛΑΖΗ ΕΛΕΝΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

Αναπληρωματικά μέλη ορίζονται αυτοί που έχουν τους αμέσως περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τον κάθε συνδυασμό.

 

Δώστε Περιεχόμενο...

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 2013
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2013
MMLinks
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-6-2013
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
1ος ΓΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 28-4-13
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΑΕΔ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΒΟΥΛΗ
MMLinks
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΕΕΤΗΔΕ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ - ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝ' ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 11ΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ 9-2-2013
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΟΔΗΓΟΥ ΟΑΣΑ
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΕΚ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 27/10/2012
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/09/2012
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 22/09/12

     

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

Λεων. Σαμπάνη 6  Ολυμπιακό χωριό –Aχαρνές, Τ.Κ 13677,  ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ: 210 2476812

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympic-village.gr  ή Ολυμπιακό Xωριό.gr, e-mail: sull85@otenet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( 6959862865), ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (6956990251).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

 

Ζωή απέκτησε μετά από πολλά χρόνια το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Αιτία: η μουσική βραδιά «Λαϊκό Γλέντι Γνωριμίας Κατοίκων», και όχι μόνο.

 

Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012, η κεντρική πλατεία Ολυμπιονικών, έσφυζε από ζωή.

Τους 2.500 ξεπέρασαν οι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου. Τον κόσμο διασκέδασαν οι εκλεκτοί καλλιτέχνες Βελλισάρης Γιώργος, Βλαχοδήμος Νίκος, Κοκκώνης Νεκτάριος (κλαρίνο) και Καλαϊτζή Μαρία.  

Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Βασιλόπουλος Χρήστος.  Αγωνιστικός ο χαιρετισμός του  Νάνου Βασίλη, Προέδρου του Συλλόγου.

Ακολούθησαν βραβεύσεις:

Από τον Α΄ Αντιπρόεδρο, Δρόσο Χρήστο, βραβεύτηκαν οι κύριοι Πατρινόπουλος Ματθαίος – διευθυντής του 26ου Δημοτικού Σχολείου  και Πέρρης Νικόλαος  διευθυντής του 29ου Δημοτικού Σχολείου  για την παγκόσμια διάκριση των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, ως Microsoft Pathfinder School, η οποία αποτελεί την πρώτη επιβράβευση ελληνικών δημόσιων σχολείων, όσον αφορά την επιτυχή ενσωμάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας

Από τον Οργανωτικό Γραμματέα Κουτρούλη Γιάννη, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, στην Ολυμπιονίκη του ΑΝΣΑΜΠΛ, Χριστοδούλου Εύα για τις υπηρεσίες της στον αθλητισμό (χάλκινο μετάλλιο στο Σύδνεϋ, χρυσό μετάλλιο σε 5 πανευρωπαϊκά και 4 παγκόσμια πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα του ΑΝΣΑΜΠΛ), η οποία ενσωματώθηκε στο αξιόλογο έμψυχο υλικό του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ».  

           Από τον Τζίντζο Γιώργο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου βραβεύτηκε τέλος, η αθλήτρια του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ «ΦΟΙΒΟΣ», Σπανούδη Σταυρούλα, που τερμάτισε 4η στην Ελλάδα στα 1.500μ. και στα 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων. Την 17χρονη αθλήτρια συνόδευε ο Αντιπρόεδρος του «Φοίβου»  Μάλλης Σωτήρης.

           Ακολούθησε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς με πολλά δώρα – χορηγίες πλήθους καταστημάτων της περιοχής την οποία επιμελήθηκε ο Ταμίας του Συλλόγου Δήμου Ανδρέας.

           Τους επίσημους προσκεκλημένους εκπροσώπησαν οι: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας Κατσανδρής Ιωάννης, οι Αρχηγοί Παρατάξεων Κασσαβός Ιωάννης και Γρηγοριάδης Παναγιώτης.

           Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες όλων των Συλλόγων του Ολυμπιακού Χωριού όπως οι Σύλλογοι Γονέων, ο αθλητικός Σύλλογος ΑΣΤΕΡΑΣ (Κινητικά Αναπήρων) και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ο.Χ. - ΑΧΑΡΝΩΝ.

           Τον τοπικό τύπο κάλυψαν ο Νιώρας Γεώργιος (Αχαρναϊκή), ο Αργυρόπουλος Αργύρης (blog Mενιδιάτης),  η Παπασταματίου Κατερίνα (Aχαρνόραμα blog) και ο εκδότης της Εφημερίδας «ΔΕΚΕΛΕΙΑ» Δημούτσος Χάρης.

           Η ζεστή φθινοπωρινή βραδιά κύλισε με πολύ κέφι.

           Πολλά τα θετικά σχόλια όσον αφορά τη συνολική προσπάθεια και στόχευση της βραδιάς με την ευχή και προτροπή για νέες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, στα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Ο.Χ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                                                                                   

 

             Ο                                                        Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 22/09/12

 

    

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Λεων. Σαμπάνη 6  Ολυμπιακό χωριό –Aχαρνές, Τ.Κ 13677,  ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ: 210 2476812

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympic-village.gr  ή Ολυμπιακό Xωριό.gr, e-mail: sull85@otenet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( 6959862865), ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (6956990251).

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ 22.9.12

 

Αγαπητοί φίλοι και  φίλες,

 

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!

Εδώ στον τόπο που φιλοξένησε πριν 8 χρόνια το άνθος του παγκόσμιου αθλητισμού, θέλησε η μοίρα να συναντηθούμε 10.000 άνθρωποι, προσπαθώντας να κάνουμε μια νέα αρχή.

Το Ολυμπιακό Χωριό είναι ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο αφού αποτελεί μια νέα πόλη, που φτιάχτηκε  στιγμιαία και κατοικήθηκε άμεσα.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής μας στον οικισμό, προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Να προσαρμοστούμε , να γνωρίσουμε τον τόπο, τους νέους μας γείτονες, να διορθώσουμε κακοτεχνίες στα σπίτια, να φυτέψουμε τον κήπο, να καθαρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους από αγριόχορτα και σκουπίδια, να ενταχθούν ομαλά τα παιδιά μας στα καινούρια τους σχολεία, να δημιουργήσουμε εστίες πολιτισμού και αθλητισμού, να εξομαλύνουμε τις συγκοινωνίες, να αντιμετωπίσουμε ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ!

Καθώς το Ολυμπιακό Χωριό δημιουργήθηκε βιαστικά, χωρίς οργάνωση  και χωρίς πραγματικό πολεοδομικό σχέδιο, όπως συνηθίζεται σε αυτή την κακοδιοικημένη χώρα.

Δημιουργήθηκε για να καλύψει τις Ολυμπιακές ανάγκες, χωρίς καμία πρόβλεψη τι θα γίνει μετά από αυτές.

Δημιουργήθηκε χωρίς καμία πρόβλεψη των αναγκαίων υλικοτεχνικών και κοινωνικών υποδομών που θα κάλυπταν τις ανάγκες 10.000 ανθρώπων και 2.500 σπιτιών.

Ένας τόπος χωρίς πολιτιστικά κέντρα, με αναξιοποίητες και παρατημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς δημοτικές υπηρεσίες ικανές να στηρίξουν τους κατοίκους, με συγκοινωνίες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, με αναξιοποίητους αδόμητους κοινόχρηστους χώρους, με σχολεία ανεπαρκή και ασυντήρητα.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Το λέμε καθαρά ότι είμαστε εγκαταλειμμένοι  από την Πολιτεία και τις Δημόσιες αρχές.

ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!

Δημιούργησαν τον Σύλλογο Κατοίκων, τους αθλητικούς συλλόγους Φοίβο, Αθηνά και Αστέρα , την Πολιτική Προστασία ΟΧ, τους Συλλόγους Γονέων.

Δεκάδες είναι τα διαβήματα, υπομνήματα και παρακλήσεις.

ΤΙΠΟΤΕ! ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΚΟΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΟΥΓΓΟΙ!

Ε! ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!

Γιατί δεν φτάνει όλη αυτή η αδιαφορία, ήρθε και η οικονομική κρίση που γέννησαν οι πολιτικές τους και δημιούργησε στην πόλη μας χιλιάδες ανέργους, εκατοντάδες σπίτια που δεν μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τις βασικές τους υποχρεώσεις ώστε να επιβιώσουν.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς, η εργαζόμενη κοινωνία, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, όλοι όσοι ιδροκοπάνε για τα στοιχειώδη την κρίση τους, τα κέρδη τους και τις ρεμούλες τους. Τέρμα ο γαϊδαρος έκασε! δεν κάνει βήμα παρακάτω!

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ: 

1) απαιτούμε την κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μας με όρους φτηνής εργατικής κατοικία στα πλαίσια του ΟΕΚ

2) απαιτούμε την αξιοποίηση των αδόμητων χώρων, με πολιτιστικές , αθλητικές και κοινωνικές υποδομές χρήσιμες στους κατοίκους και θα αντισταθούμε μέχρι  τελευταίας ρανίδας στην προσπάθεια εκποίησης σε ιδιώτες.

3) απαιτούμε την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΓΓΑ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού.

4) απαιτούμε την ενίσχυση και μετατροπή της Πολυκλινικής σε ολοκληρωμένη μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για την ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

5) απαιτούμε την άμεση δημιουργία τοπικών κλιμακίων δημοτικών υπηρεσιών στον οικισμό

6) απαιτούμε την πύκνωση και αναδιάρθρωση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ και του Προαστιακού

7) απαιτούμε την άμεση αποπεράτωση του κτιρίου του νέου Λυκείου

8) απαιτούμε την άμεση συντήρηση και αξιοποίηση της πράσινης ζώνης που σήμερα πραγματοποιείται η εκδήλωσή μας.

Στέλνουμε άμεσο μήνυμα προς την τροϊκανή κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχτούμε την ντε φάκτο κατάσταση κλεισίματος του ΟΕΚ και οργανώνουμε κινητοποίηση με εργατικούς συνοικισμούς από όλη  την Ελλάδα και συγκέντρωση στην Αθήνα στο τέλος Οκτωβρίου.

Στέλνουμε μήνυμα στον Δήμο Αχαρνών ότι δεν είμαστε δημότες Μενιδίου αλλά δημότες Αχαρνών και απαιτούμε την ανάλογη αντιμετώπιση .

Απαιτούμε την ανακήρυξή μας  σαν Δημοτικής Κοινότητας στα πλαίσια του Δήμου.

Στέλνουμε μήνυμα στους οργανισμούς και εταιρείες νερού, ηλεκτρικού και φυσικού αερίου ότι δεν θα επιτρέψουμε την διακοπή παροχής σε κανένα σπίτι και σχολείο της περιοχής. Θα μας βρούν μπροστά τους !

Στέλνουμε τέλος μήνυμα  προς όλους ότι δεν θα πληρώσουμε χαράτσια και κεφαλικούς φόρους όπως και να λέγονται, όχι απλά για τι δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν θέλουμε.

ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Στέλνουμε ακόμα ένα μήνυμα σαν Σύλλογος Κατοίκων !

Αυτή τη φορά στους ίδιους εμάς, τους κάτοικους του Ολυμπιακού Χωριού. 

Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας πρέπει και εμείς να αλλάξουμε.

Να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο σκέψης και ζωής.

Να αντιτάξουμε απέναντι στο ατομικό το συλλογικό.

Να αντιτάξουμε απέναντι στην απομόνωση τον κοινό αγώνα .

Μας θέλουν διαιρεμένους , άβουλους και υποταγμένους! Ε! Ας κάνουμε το ακριβώς αντίθετο!

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να έρθουν κοντά στον Σύλλογο!

Να γίνουν μέλη του και να συνεισφέρουν στην οργάνωση της ζωής μας και της δράσης μας!

Η ώρα είναι τώρα! Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναβολής!

Ο ΟΕΚ κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου! Ο Δήμος ήδη έβαλε λουκέτο! Το φυσικό αέριο στα σχολεία κόπηκε! Η εξαθλίωση μεγαλώνει! Τι άλλο άραγε περιμένουμε?

ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ? ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ?

Αν τώρα δεν δράσουμε συλλογικά ώστε να οργανώσουμε τη ζωή μας και να επιβιώσουμε, αν δεν παλέψουμε με όλο το λαό για να ανατρέψουμε αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές, ενάντια στα εργασιακά και ατομικά μας δικαιώματα, θα είμαστε υπεύθυνοι στα παιδιά μας για την κοινωνία μεσαίωνα που θα τους παραδώσουμε.

Σε αυτά τα πλαίσια οργανώσαμε και το σημερινό γλέντι!

Για να γνωριστούμε και να σας στείλουμε αυτό το μήνυμα!

Δεν γίναμε πανηγυρτζήδες όπως θέλουν να μας διαβάλλουν οι επιτήδιοι.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι αν δεν αναπτυχθούν οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ μας, αν δεν γνωριστούμε, αν δεν έχουμε σταθερές αξίες στη ζωή μας την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και την συντροφικότητα, ούτε αγώνες θα κάνουμε!

ΑΡΚΕΤΑ! ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!

ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΤΟΛΜΙΑ!

ΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΛΕΝΤΙ!

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΧ 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 22.9.2012

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
MMLinks
MMLinks
 
 
MMLinks
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
MMLinks
MMLinks
MMLinks
MMLinks
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
MMLinks
ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΕΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Links
ΣΚΟΧ & ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Ο.Χ.
Επισκέψεις
Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΟΥΣ
Δημοσιεύσεις από forum
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Το Ολυμπιακό Χωριό
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ